Brahmsin inhimillinen sielunmessu 31.10.2015

Kampin Laulu aloitti syksyllä 2012 yhteistyön urkuri Ilpo Laspaksen kanssa. Tämä yhteistyö on tuottanut jo kolme pyhäinpäivän sielunmessuesitystä, joissa Laspaksen urkutaituruus on korvannut kokonaisen sinfoniaorkesterin.

31.10.2015 Paavalinkirkossa klo 19 vuorossa on Johannes Brahmsin Ein Deutsches Requiem, joka on totuttu kuulemaan suurkuoron esittämänä. Kampin Laulu hakee Laspaksen kanssa sielunmessuun uudenlaista näkökulmaa - painotus on teoksen humaanissa, lohdullisessa ja lohduttavassa luonteessa.

Orkesteri on tällä kertaa duo - Laspaksen lisäksi mukana on lyömäsoittaja Heikki Parviainen.
Kuoroa johtaa Kampin Laulun taiteellinen johtaja Kari Turunen.

- Kun olemme tottuneet kuulemaan suurteoksia orkesterin ja kuoron esityksinä, saattaa helposti hämärtyä kuinka yksinkertainen ja kiinteä teosten musiikillinen ydin on. Ajatus sielunmessusta urkujen tai jopa pianon säestyksellä tuntuu äkkiä hieman omituiselta. On kuitenkin hyvä muistaa, että Brahms itse laati teoksesta version, jossa orkesterin korvasi kaksi pianoa. Meidän tulkinnassamme orkesterin korvaa Ilpo Laspaksen soittamat urut sekä timpani, jolla on niin keskeinen rooli useassa teoksen osassa. Uruilla emme pyri niinkään matkimaan orkesterin värejä kuin nostamaan esiin sen, mikä tekstuurissa on kaikkein oleellista. Samalla esitys väistämättä taittuu kamarimusiikilliseen suuntaan, minkä toivomme tuovan esitykseen jotain sellaista, mitä teoksen orkesteriesityksissä ei normaalisti ole helppo löytää, Turunen toteaa.

Teoksen solisteina toimivat Anna Sandström, sopraano ja Juha-Pekka Mitjonen, baritoni.

Hinta 20/15 euroa tuntia ennen konserttia kirkon ovelta. Lippuja myös Lippupisteestä. http://www.lippu.fi/kampin-laulu

Konsertti kuuluu Kampin Laulun 25-vuotisjuhlakauteen, johon kausikortit ovat yhä myynnissä.