Lentoon! Kampin Laulun 25-vuotisjuhlakonsertti 23.4.2016

Siipiä on kasvateltu reilun neljännesvuosisadan ajan. Nyt Kamarikuoro Kampin Laulu on valmiina lähtemään lentoon.

25-vuotisjuhlakauden huipentava Lentoon!-juhlakonsertti ei ole kuitenkaan pelkkää pilvissä pörräilyä - välillä käydään syvissä vesissäkin. Taiteellisen johtajamme Kari Turusen mukaan konsertin teemana on pikemminkin painovoima - kaikki teokset jotenkin leikkivät (tietoisesti tai tiedostamattaan) asioiden ja ajatusten raskauden ja keveyden kanssa.

Kun lauletaan lentämisestä, muutamaa teemaa ja teosta ei voi sivuuttaa. Michael Dellairan vauhdikkaassa The Campers at Kitty Hawk -teoksessa kuoro "morsettaa" uutisen Wrightin veljesten ensimmäisestä lennosta vuodelta 1903. Tätäkin varhaisempaa lentohaaveilua edustaa Eric Whitacren Leonardo Dreams of his Flying Machine.

Konsertissa kuullaan kaksi kantaesitystä kuoromme laulajasäveltäjiltä Teemu Tommolalta ja Jaakko Mäntyjärveltä. Teosten taustatarinana on taivaalle kurkottelu: Tommolan Laulu Knossoksesta kertoo Ikaroksen lennosta kun taas Mäntyjärven kantaesityksessä Väinämöinen uneksii lentävästä veneestään.

Jalat saadaan tukevasti takaisin maahan Kampin Laulun jo aiemmin esittämällä Eero Sipilän Fot mot jord -teoksella. Konsertin kappaleista Kampin Laulun ystäville ovat aiemmin tuttuja myös syksyn juhlakonsertissa esitetty Peteris Vasksin Litene sekä toissa vuoden joulukonsertissa kuultu Eriks Eshenvaldsin Northern Lights.

Edellä mainittujen lisäksi konsertissa kuullaan seuraavat teokset:
Donatas Zakaras: Laiškai Sofijai (Letters to Sofija)
Jacob Mühlrad: Anim Semiraus
John August Pamintuan: Laudate Dominum

Lippuja konserttiin (25/20 euroa) voi ostaa kuorolaisilta sekä Lippupalvelusta.

Yle taltioi konsertin ja lähettää sen Radio 1 -kanavalla keskiviikkona 27. huhtikuuta alkaen kello 19.03. Radiolähetys on kuultavissa Yle Areenassa 30 vuorokauden ajan.