Kesäyöhön

Kamarikuoro Kampin Laulun kevätkonsertissa katse suuntautuu jo pitkiin valoisiin kesäöihin. Konsertti on kuoron viimeinen taidonnäyte ennen Etelä-Saksan Marktoberdorfissa 17.–22.5. käytävää kansainvälistä kamarikuorokilpailua.

Kampin Laulun konsertti kulkee niin kesäyön hämyssä kuin Itämeren hyisissä syysvesissä viivähtäen matkallaan kukkivissa kotoisissa omenapuissa ja saksalaisen metsän kevätvalossa. Konsertissa kuullaan kuoron viime vuosina hiomaa ohjelmistoa ja uusia suosikkeja. Nimikappale, Mikko Heiniön Kesäyö, on osa kolmen kaksoissekakuoroteoksen sarjaa, jossa Heiniö käyttää kaksoiskuoron soinnilliset mahdollisuudet loisteliaasti hyväkseen. Illan ja yön sävyihin sijoittuvat myös Einojuhani Rautavaaran Ehtoohymni ja konsertin päättävä Josef Gabriel Rheinbergerin Abendlied. Keväisissä tunnelmissa soivat Max Regerin romanttisen täyteläinen Frühlingsblick ja Toivo Kuulan klassikko Siell' on kauan jo kukkineet omenapuut.

Tiivisohjelmaiselta kilpailumatkalta kuoro odottaa ennen kaikkea paljon laulamista ja uusia innostavia tuttavuuksia kansainvälisten huippukuorojen joukosta. ”Kilpailu on aina loistava tilaisuus hioa kuoron taitoja ja parantaa perusosaamista. Samalla kisa antaa mahdollisuuksia kuulla muita hienoja kuoroja ja se jos mikä innostaa pyrkimään yhä pidemmälle”, toteaa Kampin Laulun taiteellinen johtaja Kari Turunen.