Keväästä kevääseen - Kamarikuoro Kampin Laulun konsertoi Kauniaisissa ja Orivedellä

Kamarikuoro Kampin Laulun kevätkonsertit Kauniaisissa ja Orivedellä tarkkailevat vuoden kulkua kesästä syksyn ja talven kautta uuteen kevääseen.

Konsertin ohjelmisto kattaa temaattisesti vuoden kierron kesän täyteläisyydestä ja rakkauden huumasta syksyn selvänäköisyyteen ja talven ja kuoleman tuntoihin päätyäkseen lopulta luonnon ja suurten tunteiden heräämiseen keväällä. Tunnelmat vaihtelevat kaipuusta riehakkuuteen, rakkaudesta kuolemaan. Konsertin teokset edustavat eurooppalaista kuoroperinnettä neljän vuosisadan ajalta ja näyttävät oman aikamme suomalaisen musiikin osana pitkää traditiota.

Konsertissa kuullaan myös syyskuussa 2012 Helsingin Musiikkitalossa pidettävän Harald Andersén -kamarikuorokilpailun ohjelmistoa. Kampin Laulu osallistuu tähän merkittävään kansainväliseen kuorokilpailuun toista kertaa.
Kevätkonsertti on 20-vuotiaan Kamarikuoro Kampin Laulun ensimmäinen esiintyminen Kauniaisissa. Kuoro tekee mielellään tuttavuutta Uuden Paviljongin akustiikaltaan kehutun konserttisalin kanssa. Salin korkeus, leveys ja luonnonmukaiset puupinnat antavat mahtavan ja harmonisen tilan tunnun sekä luonnollisen kaiun akustiselle musiikille. Kesäkuussa Kampin Laulu puolestaan suuntaa kotimaankiertueellaan Oriveden Klemetti-Opistolle, joka on yksi viimeisen puolen vuosisadan suomalaisen kuorolaulun tärkeimpiä kehtoja.