Kampin Laulun Jalat maassa on vuoden kuorolevy 2017

19.6.2018

Sulasol ja Suomen kuoronjohtajayhdistys ovat valinneet vuoden kuorolevyksi 2017 Kamarikuoro Kampin Laulun levyn Jalat maassa. Kuoroa johtaa Kari Turunen.

Levylle on valikoitu suomalaista, ruotsalaista ja balttilaista kuoromusiikkia viimeisen 50 vuoden ajalta. Raati pitää levyä täysipainoisena uuden musiikin kokonaisuutena, jossa on kiinnostavia uutuuksia ja muutama vähemmän tunnettu kotimainen helmi. Kuoron sointia kiitetään kauniiksi ja täyteläisen tasaiseksi. Taiteellisen osaamisen kerrotaan olevan nautittavan laadukasta ja tasapainossa kunnianhimoisen ohjelmiston kanssa. Valinnan painopisteenä oli levyn kiinnostava sisältö ja kuoron taiteellinen taso suhteessa valittuun ohjelmistoon sekä äänityksen ja tuotannon taso.

”Jalat maassa on välitilinpäätös noin kuuden vuoden työstä”, sanoo Kampin Laulun taiteellinen johtaja Kari Turunen. ”Levy sisältää kuoron keskeistä ohjelmistoa vuosilta 2015–2017. Palkinto tuntuu siten tunnustuksena useamman vuoden työlle ja antaa intoa jatkaa eteenpäin.”